Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Alexandru Matei, Vlad Popescu

08.07.2011, 00:01 62

Vânzările producătorilor bulgari de vin pepiaţa internă au crescut cu 67% în primele trei luni ale anului,până la 25,8 mil. litri, scrie Sofia Echo. Exporturile au crescutcu 6,6%, până la 10,3 mil. litri. Rusia este cea mai mare piaţăexternă pentru vinurile bulgăreşti, în timp ce exporturile cătreRomânia au crescut cel mai mult (223,4%).

Vânzările de maşini noi din Bulgaria aucrescut cu 21,3% în prima jumătate a anului faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut, scrie Sofia News Agency. Pe piaţa bulgarăs-au vândut 10.954 de maşini. Volkswagen este compania cu cele maimari vânzări, fiind urmată de Ford.

ZAZ, cea mai mare companie auto din Ucraina, aconstruit 28.305 de automobile în prima jumătate a anului, încreştere cu 77,5% faţă de primul semestru din 2010, scrie KyivPost. Vânzările la export au crescut cu 65%.

Audi va angaja 2.100 de oameni în Ungaria odatăcu derularea unor investiţii de 900 mil. euro care vor tranformafabrica de la Gyor în cea de-a patra mare unitate integrată deproducţie a grupului, a declarat preşedintele companiei germaneRupert Stadler.

Producătorul ucrainean de cărbuni Coal Energyintenţionează să strângă 130 mil. dolari (90,6 mil. euro) prinlistarea a 25% din acţiuni pe bursa din Varşovia, scrie Kyiv Post.Banii vor fi folosiţi pentru achiziţia de noi licenţe şideschiderea de noi mine.

Purina, divizia de hrană pentru animale aNestlé, va inaugura o fabrică în Ungaria în care a investit 37,7mil. euro şi care a creat 250 de noi locuri de muncă, scriePortfolio.hu.

Vânzările de retail din Cehia au crescut cu orată anuală de 3,2% în luna mai, scrie Ceska Pozice. Vânzările dealimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 2,5%, în timp ce vânzărilede produse nonalimentare au avansat cu 5,9%.

Negocierile cu un investitor strategic privindvânzarea companiei aeriene de stat Malev decurg bine, a declaratministrul ungar al dezvoltării Tamas Fellegi, scrie BudapestBusiness Journal. Malev a fost renaţionalizată în martie 2010.

Ungaria va cheltui aproape 7.000 mld. forinţi(26,4 mld. euro) în următorii 30 de ani pentru a extinde şimoderniza infrastructura rutieră, scrie Budapest BusinessJournal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO