Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila

21.10.2011, 00:01 44

Bulgaria ar putea vinde pachetul majoritar al Bursei de la Sofia unui jucător internaţional în prima jumătate a anului viitor. "Au existat întâlniri cu potenţiali cumpărători. Există un real interes în achiziţionarea a 50,5% din acţiuni", spune Ivan Takev, director executiv al Bursei, scrie Market Watch.

SABMiller îşi consolidează operaţiunile din estul Europei printr-un schimb de active în valoare de 1,9 mld. dolari cu Anadolu Efes din Turcia pentru a crea un producător regional de bere cu vânzări cumulate în valoare de 3,5 mld. dolari. Noua companie va fi al doilea cel mai mare producător din Rusia din punctul de vedere al valorii, scrie Financial Times.

În Bulgaria este aşteptată listarea în următoarele trei luni a pachetului minoritar de acţiuni de 33% pe care guvernul îl deţine la trei distribuitori de energie din ţară, unităţile locale ale EVN, E.ON şi CEZ, într-o încercare de a stimula bursa de valori, scrie Sofia News Agency.

Guvernul bulgar a dezvăluit un plan ambiţios de investiţii în infrastructură în valoare de nouă miliarde de euro pentru perioada 2014 - 2020 care vizează construcţia de autostrăzi, reţele feroviare şi canale de navigaţie, precizând foarte clar că aceste proiecte sunt parte a unei reţele de transport transeuropene TEN-T, precizează Sofia News Agency.

Guvernul Ungariei a renunţat la planul de creare a unui milion de locuri de muncă până în 2020, iar până în 2014 nu se aşteaptă ca rata şomajului să scadă sub 10%, scrie Portfolio.hu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO