Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila

27.10.2011, 00:01 48

Compania suedeză Hennes & Mauritz (H&M) va intra pe piaţa din Bulgaria în 2012, cu magazine în două dintre cele mai mari oraşe ale ţării: capitala Sofia şi Varna. Magazinul din Sofia va fi amplasat în cel mai mare centru comercial din ţară, complexul The Mall, şi va oferi întreaga linie de produse H&M, scrie Sofia News Agency.

Bulgaria îşi propune pentru anul viitor un deficit bugetar de 1,35% din PIB, o creştere economică de 2,9% şi o rată a inflaţiei de 2%, potrivit proiectului de buget pe 2012. Guvernul ar putea vinde anul viitor obligaţiuni în valoare de un miliard de euro pe pieţele internaţionale pentru a finanţa obligaţiunile care au scadenţa la începutul lui 2013, anunţă Sofia News Agency.

În Ungaria mai multe sectoare economice au nevoie de stimulente pentru ca ţinta de creştere economică de 1,5% pentru anul viitor să poată fi atinsă, a spus ministrul economiei Gyorgy Matolcsy. "Este foarte important să consolidăm creşterea economică. Pentru a face acest lucru în primul rând trebuie să aprindem motoarele de pe piaţa internă, să impulsionăm exporturile şi să analizăm soluţiile prin care să înlocuim importurile", spune Matolcsy citat de portfolio.hu.

Companiile de leasing din Polonia au închiriat active în primele trei trimestre ale acestui an în valoare de 22,2 mld. zloţi (5,07 mld. euro), ceea ce reprezintă o creştere de 23% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Activele cu cele mai mari vânzări au fost autoturismele, utilajele şi echipamentele şi mijloacele de transport (trenuri, avioane şi vapoare), ale căror procente de creştere faţă de anul trecut au fost de 20%, 27% şi respectiv 60%, scrie Warsaw Business Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO