Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila, Bogdan Cojocaru

07.12.2011, 00:01 23

Produsul Intern Brut al Bulgariei a crescut în trimestru al treilea cu 0,3% faţă de cele trei luni anterioare şi cu 1,6% în ritm anualizat, potrivit datelor ajustate sezonier ale Institutului de statistică bulgar, scrie agenţia Novinite. În trimestrul trei, PIB-ul s-a cifrat la 21 milioane leva (10,745 milioane euro). În peroada analizată, consumul a avut o pondere de 60,9% în PIB, investiţiile 17,8%. Balanţa comercială a fost pozitivă şi a reprezentat 11,1% din PIB.

Grupul energetic francez Electricité de France (EDF) va investi 1,8 miliarde euro pentru a construi o centrală electrică pe bază de cărbune cu o capacitate de 900 megawaţi în oraşul Rybnik, din sudul Poloniei. Această investiţie face parte din strategia companiei de "a-şi consolida poziţia în Europa Centrală", se anunţă într-o declaraţie a EDF, scrie Warsaw Business Journal.

Pierderile celei mai mari companii hi-tech din Rusia, Sitronics, au crescut în cel de-al treilea trimestru la 38,9 milioane de dolari, de la 9,4 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut, scrie Ria Novosti. Sitronics, furnizor de soluţii pentru telecomunicaţii, tehnologia informaţiei şi microelectronică, a raportat venituri de 316,4 milioane de dolari în intervalul iulie-septembrie, faţă de 223,6 milioane de dolari anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO