Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Ioana Nita

10.05.2012, 00:01 51

Investiţiile în infrastructură din Polonia destinate campionatului de fotbal Euro 2012 nu vor fi terminate complet până la începerea acestuia, în iunie, doar 40% din construcţiile de drumuri avute în vedere putând fi finalizate, scrie Warsaw Business Journal. Potrivit estimărilor făcute de PL.2012, entitatea Ministerului Sportului şi Turismului responsabilă de coordonarea pregătirilor pentru Euro 2012, proiectele de 13 miliarde zloţi (3,08 miliarde euro) nu vor fi terminate la timp pentru evenimentul sportiv, dintr-un total de 94,1 miliarde zloţi (22,33 miliarde euro) alocate pentru investiţiile necesare campionatului. Vicepreşedintele comisiei de infrastructură din cadrul parlamentului, Janusz Piechocinski, a declarat că oraşele gazdă nu vor fi legate direct între ele de drumuri sau linii ferate noi. Însă "investiţiile în aeroporturi au fost finalizate şi pot face faţă traficului prevăzut", a spus el. În plus, în oraşele gazdă s-au deschis noi hoteluri, iar operatorii de telefonie mobilă au mărit capacitatea reţelelor.

Polonia se numără printre ţările din Uniunea Europeană (UE) care cheltuie cei mai mulţi bani europeni, în ultimii cinci ani utilizând peste 200 miliarde zloţi (47,5 miliarde euro), ceea ce înseamnă trei sferturi din fondurile UE alocate din bugetul pe 2007-2013 pentru statul polonez, scrie publicaţia Dziennik Gazeta Prawna, citată de Warsaw Business Journal. De la începutul anului 2007 şi până pe 31 martie 2012 au fost semnate aproape 70.000 de acorduri care au stat la baza unor proiecte poloneze beneficiare de fonduri europene. Cea mai mare parte din bani a fost utilizată pentru proiecte de infrastructură, subvenţii pentru întreprinzători din mediul de afaceri şi pentru instituţii de învăţământ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO