Business Internaţional

Strategia din spatele investiţiilor în bonduri a devenit „ridicolă”, spune Ray Dalio, fondatorul celui mai mare fond de hedging din lume

Sursa foto: Profimedia

Sursa foto: Profimedia

Autor: Eduard Ivanovici

16.03.2021, 16:40 324

Ray Dalio, miliardarul care a fondat cel mai mare fond de investiţii de tip hedge din lume, a propus în repetate rânduri că perioadele de inflaţie, când se tipăresc din ce în ce mai mulţi bani, pot reprezenta o oportunitate semnificativă de investiţii, însă antreprenorul sugerează că bondurile ar reprezenta o opţiune neinspirată în situaţia actuală, notează Bloomberg.

„Strategia din spatele investiţiilor în bonduri (şi în majoritatea activelor financiare) a devenit ridicolă. De ce nu ai cumpăra lucruri care vor echivala mai târziu inflaţia?”, spune Dalio.

Miliardarul crede că a sosit timpul ca oamenii să obţină credite în numerar pentru a face investiţii active cu randamente ridicate, într-o nouă paradigmă care ar fi caracterizată de creşterea „şocantă” a taxelor şi de interdicţiile asupra mişcărilor de capital.

„S-a injectat prea mult cash în pieţe şi economie, iar – în aceste condiţii – pieţele încep să semene cu un cazino în care oamenii folosesc bani falşi (...) Statele Unite ar putea fi percepute drept un loc ostil pentru capitalism şi capitalişti”, a mai declarat Dalio.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO