Business Internaţional

SUA reia raidurile din Libia cu avioane fără pilot, de tip Predator

SUA reia raidurile din Libia cu avioane fără pilot, de tip Predator

Foto: US Air Force

Autor: Radu Racu

22.04.2011, 10:01 161

Secretarul american al Apărării, RobertGates, a declarat joi că hotărârea de a utiliza acesteavioane fără pilot, înarmate cu rachete, a fost luată din cauza"situaţiei umanitare" din Libia şi pentru că acestea aduc "ocapacitate" pe care alte tipuri de avioane nu ar putea să o ofere,mai ales cu scopul limitării victimelor civile, numite pagubecolaterale în vocabularul militar.

Reluarea raidurilor americane vine pe fondul unorîngrijorări tot mai mari legate de criza umanitară din Libia, înspecial în regiunea Misurata, unde forţele NATO întâmpinădificultăţi.

Două avioane Predatorvor îndeplini misiunide bombardare a unor ţinte unde aviaţia NATO nu areacces.

"Ceeace aduc în mod special este capacitatea de a zbura la joasăaltitudine, oferind, astfel, o mai bună vizibilitate asupra unorţinte precise, acum că acestea (forţele loiale colonelului MuammarKadhafi) au început să ocupe poziţii defensive", a declaratGates.

El asubliniat, de asemenea, capacitatea acestor avioane de a zbura 24de ore fără întrerupere deasupra ţintelorpotenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO