Business Internaţional

Suedia ar putea trimite tancuri Leopard în Ucraina: Suntem deschişi la acest lucru şi suntem în dialog strâns cu Germania în această privinţă

Suedia ar putea trimite tancuri Leopard în Ucraina:...

Autor: Petru Mazilu

23.02.2023, 10:52 44

Autorităţile din Suedia sunt de acord să trimită o parte din tancurile de luptă Leopard în Ucraina, a declarat ministrul suedez al apărării, potrivit Sky News. 

Suedia a livrat mai multe ajutoare militare şi civile Ucrainei de când a început invazia Rusiei în urmă cu un an. Cea mai recentă tranşă include tancuri blindate de luptă pentru infanterie şi sistemul avansat de artilerie Archer.

Ministrul Pal Jonson a declarat că tranşa menţionată va fi principala contribuţie a ţării în ceea ce priveşte echipamentele pentru războiul terestru din Ucraina.

Totuşi, demnitarul a recunoscut că sprijinul în parlamentul suedez a crescut în ceea ce priveşte o contribuţie suplimentară la ajutor, referindu-se la tancurile Leopard.

„Suntem deschişi la acest lucru şi suntem în dialog strâns cu Germania în această privinţă", a declarat Pal Jonson pentru agenţia TT.

Suedia are 120 de tancuri Leopard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO