Business Internaţional

Supriză pentru clienţii Starbucks: Aceştia vor putea cumpăra cafea cu bitcoin după ce compania s-a aliat cu Microsoft şi cu bursa din New York pentru a lansa o platformă de tranzacţionare reglementată

Supriză pentru clienţii Starbucks: Aceştia vor putea...

Autor: Alex Ciutacu

05.08.2018, 19:25 221

Clienţii Starbucks şi-ar putea plăti în curând latte-urile şi frappucino-urile cu bitcoin, potrivit CNN.

Compania a anunţat săptămâna trecută un parteneriat cu Microsoft şi Intercontinental Exchange, proprietarul bursei din New York, pentru a le permite clienţilor să plătească produsele cu criptomonede.

Companiile lucrează la lansarea unei platforme numite Bakkt prin care încearcă să le permită clienţilor să stocheze monede digitale şi să le utilizeze în plata produselor.

Starbucks nu va stoca şi nici nu va accepta criptomonede în mod direct, însă Bakkt va transforma monedele digitale ale oamenilor în dolari americani, care pot fi folosiţi în cadrul cafenelei.

Starbucks susţine că mutarea face parte din eforturile corporaţiei de a rămâne inovatori şi de a oferi clienţilor din ce în ce mai multe modalităţi de plată.

Bitcoin, prima criptomonedă care va fi disponibilă pe Bakkt, este o monedă alternativă a cărei popularitate s-a ridicat în momentul în care a ajuns la o valoare de circa 20.000 de dolari la sfârşitul anului trecut.

Duminică la ora 19.20 bitcoin se tranzacţiona la doar 7.044 de dolari per monedă, în creştere cu 0,09% în ultimele 24 de ore şi o capitalizare de piaţă de 121,1 miliarde dolari.

Critpomonedele sunt considerate încă a fi active prea volatile, iar în spatele acestei afirmaţii se află anumite creşteri şi scăderi precum cea din ultima săptămâna, în care bitcoin a pierdut circa 1.000 de doalri din valoare în 6 zile.

Bakkt va fi lansat în luna noiembrie, dar nu este clar când va implementa Starbucks această tehnologie pentru clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO