Business Internaţional

Surprinzătoarea avere lăsată în urmă de Mihail Gorbaciov: În tinereţe a fost un comunist sărac, dar la bătrâneţe a fost un milionar în dolari

Surprinzătoarea avere lăsată în urmă de Mihail...

Autor: Catalina Apostoiu

31.08.2022, 23:28 1354

Mihail Gorbaciov, ultimul conducător al Uniunii Sovietice, a decedat pe 30 august, 2022, la vârsta de 91 de ani. În tinereţe a fost un comunist sărac. La bătrâneţe, a fost milionar în dolari.

Diferite surse estimează că averea acestuia nu se apropie nici pe departe de cea a preşedintelui rus Vladimir Putin. Faţă de averea netă estimată a lui Putin, de aproximativ 70 miliarde de dolari, Gorbaciov avea o avere mult mai mică în momentul decesului.

Deşi Gorbaciov s-a aflat la putere în timpul căderii Uniunii Sovietice, acesta a fost o figură po­litică extrem de respectată la nivel mondial. Deşi a fost o figură influ­entă ale cărei opinii contau, averea netă a lui Gorbaciov la momentul de­cesului acestuia ar putea surprinde, scrie The List.

Înainte de a deveni preşedinte al fostei Uniuni Sovietice, Gorbaciov a muncit ca fermier. Născut dintr-o fa­milie care trăia în sărăcie, Gorbaciov a muncit cot la cot cu rudele sale la ferma pe care o deţineau.

Nu a rămas la ferma familiei, urmând facultatea în Moscova, dar s-a întors la rădăcinile sale agricole. În anii ’60, Gorbaciov a devenit şef al departamentului de agricultură pen­tru regiunea Stavropol a Uniunii Sovietice.

Deşi a lăsat în urmă o moştenire amestecată, Gorbaciov a ajuns să strângă avere în timp. Potrivit Celebrity Net Worth, acesta avea o avere de aproximativ 5 milioane de dolari la momentul decesului, o sumă impresionantă pentru un om care a trăit în sărăcie în timpul copilăriei.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO