Business Internaţional

Surprize pe front: Ucraina spune că a recucerit peste 400 de kilometri pătraţi în regiunea sudică Herson

Surprize pe front: Ucraina spune că a recucerit peste...

Autor: Andreea Tobias

06.10.2022, 14:41 65

Ucraina spune că armata sa a recucerit peste 400 de kilometri pătraţi în regiunea sudică Herson în mai puţin de o săptămână, după ce Moscova a afirmat că a anexat zona.

"Forţele armate ale Ucrainei au eliberat peste 400 de kilometri pătraţi din regiunea Herson de la începutul lunii octombrie", a declarat purtătoarea de cuvânt a comandamentului armatei ucrainene din sudul ţării, Natalia Gumeniuk, într-un briefing online, conform AFP.

Mai devreme, preşedintele Volodimir Zelenski spunea că Novovoskresenske, Novohryhorivka şi Petropavlivka, la nord-est de oraşul Herson, au fost "eliberate".

În condiţiile în care forţele ruseşti se retrag de pe liniile de front din sud şi est, Zelenski afirma, miercuri seara târziu, într-o alocuţiune video, că Novovoskresenske, Novohryhorivka şi Petropavlivka, la nord-est de oraşul Herson, au fost "eliberate", potrivit Reuters.

Zelenski s-a adresat şi forţelor pro-Moscova, spunându-le că au pierdut deja.

"Ucrainenii ştiu pentru ce luptă. Şi din ce în ce mai mulţi cetăţeni ai Rusiei îşi dau seama că trebuie să moară doar pentru că o singură persoană nu vrea să pună capăt războiului", a spus el, cu referire la Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO