Business Internaţional

Sursă ucraineană: contraofensiva de primăvară a Ucrainei „nu este departe”

Sursă ucraineană: contraofensiva de primăvară a...

Autor: Petru Mazilu

11.03.2023, 18:20 75

Contraofensiva de primăvară a Ucrainei „nu este departe", a anunţat comandantul forţelor terestre ucrainene, potrivit Sky News.

Colonelul-general Oleksandr Syrskyi a declarat că menţinerea oraşului Bakhmut este necesară pentru a câştiga timp pentru Ucraina.

Armata ucraineană trebuie să îşi facă mai multe rezerve înainte de a lansa un asalt, a scris comandantul pe contul de Telegram al Forţelor Terestre ale Armatei Ucrainene.

„Adevăraţii eroi acum sunt apărătorii care ţin pe umeri frontul de est. Este necesar să câştige timp pentru a acumula rezerve şi a începe o contraofensivă, care nu este departe", a explicat comandantul Oleksandr Syrskyi.

Şeful grupului paramilitar rus, Wagner, a declarat tot sâmbătă că soldaţii săi fac „tot" ce pot pentru a împiedica o contraofensivă ucraineană.

Luptele de la Bakhmut au început în urmă cu mai multe luni. Nici o tabără nu a obţinut victorii importante, iar conflictul este de uzură cu numeroase victime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO