Business Internaţional

Sute de mii de turci, adunaţi la Istanbul la apelul lui Erdogan denunţând lovitura de stat eşuată

Sute de mii de turci, adunaţi la Istanbul la apelul lui...

Autor: Raluca Manga

07.08.2016, 18:51 2909

Adunarea "Democraţiei şi Martirilor" de pe terenul de paradă Yenikapi, construit pe mare în sudul peninsulei istorice a Istanbulului, încheie trei săptămâni de demonstraţii nocturne organizate de susţinătorii lui Erdogan.

Majoritatea s-au adunat duminică fluturând steaguri ale ţării sau bannere pe care scria "Eşti un dar de la Dumnezeu, Erdogan " sau "Porunceşte-ne să murim şi o vom face ".

"Suntem aici pentru a demonstra că aceste steaguri nu vor coborî, apelul la rugăciune nu va fi redus la tăcere, iar ţara nu va fi divizată" , a spus un funcţionar public, care a călătorit din oraşul Ordu, situat pe malul Mării Negre, pentru a participa la miting.

"Este vorba despre ceva dincolo de politică, este fie libertatea noastră, fie moartea", a spus el.

Erdogan a promis să scape Turcia de reţeaua clericului Fethullah Gulen stabilit în Statele Unite, pe ai cărui susţinători din cadrul forţelor de securitate, sistemul judiciar şi serviciul public îi acuză de orchestrarea loviturii de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO