Business Internaţional

Swiss Re da 860 mil. dolari pe divizia britanica a GE Life

17.10.2006, 18:57 12

Swiss Reinsurance, cea mai mare companie de reasigurari din lume, a incheiat un acord de achizitionare a diviziei britanice de asigurari de viata a General Electric in schimbul sumei de 465 de milioane de lire sterline (863 de milioane de dolari), la patru luni dupa ce aceasta a cumparat divizia globala de reasigurare a GE, relateaza Bloomberg.
In urma achizitiei, divizia Admin Re a Swiss Re va dispune de inca 400.000 de polite si de active suplimentare in valoare de 8 miliarde de lire sterline. Divizia de asigurari de viata isi va continua activitatea sub un nume de marca ce va fi anuntat anul viitor.
In iunie, Swiss Re a finalizat preluarea diviziei de reasigurari, Insurance Solutions, a GE in schimbul a 7,4 miliarde de dolari, cea mai mare achizitie realizata vreodata de aceasta, preluand pozitia de lider in domeniul reasigurarilor de la M?nich Re.
Divizia Admin Re a Swiss Re a achizitionat peste 40 de asa-numite "blocuri de business" sau grupuri de detinatori de polite, din 1998, iar excluzand achizitia recenta, aceasta dispune de active in valoare de peste 33 de miliarde de franci elvetieni (25,9 miliarde de dolari), conform website-ului Swiss Re.
In 2004, compania a achizitionat Life Assurance din Marea Britanie in schimbul a 333 de milioane de lire sterline pentru a administra politele pana in momentul expirarii acestora.
Divizia General Electric are aproximativ 515 angajati in Marea Britanie, iar Swiss Re va incerca sa obtina o reducere a costurilor.
"Vor fi operate disponibilizari in urma integrarii diviziei de asigurari de viata a General Electric in cadrul actualelor operatiuni pe care le desfasuram", a declarat Tim Dickenson, purtator de cuvant al companiei.
Compania se asteapta sa finalizeze tranzactia pana la sfarsitul acestui an.
Swiss Re va elimina pana la 2.000 de locuri de munca in urma achizitiei diviziei de reasigurare a General Electric cu sediul in Fairfield, Connecticut, ca parte a eforturilor de a reduce costurile cu cel putin 300 de milioane de dolari.
Pe primul semstru al acestui an, compania elvetiana a inregistrat un profit net in crestere cu 16 procente, in contextul in care s-a confruntat cu un numar mai redus de cereri de despagubire legate de dezastre naturale, iar profitul din investitii a crescut.
Valoarea actiunilor Swiss Re a crescut cu 0,6 procente, pana la 101,4 franci elvetieni in decursul sedintei de tranzactionare de ieri, plasand valoarea companiei la un nivel de aproximativ 38 de miliarde de franci elvetieni (23,85 miliarde de euro). In decursul acestui an, valoarea actiunilor Swiss Re a avansat cu 5,4 procente, comparativ cu cresterea de 13 procente consemnata de Bloomberg Europe 500 Insurance Index.
General Electric, a doua companie a lumii din punctul de vedere al valorii de piata, a raportat o crestere cu 10 procente a profitului inregistrat pe trimestrul trei, pe fondul vanzarilor globale solide de turbine, motoare de avioane si locomotive.
Castigurile operationale au atins un nivel de 5,06 miliarde de dolari, sau 49 de centi pe actiune. Valoarea actiunilor companiei a scazut cu 54 de centi sau 1,5%, pana la 35,68 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO