Business Internaţional

Tesco pregateste in Polonia investitii de peste 107 milioane de euro

09.01.2004, 00:00 6



Compania Tesco, care opereaza cea mai mare retea britanica de distributie, intentioneaza sa inaugureze in Polonia 16 noi hypermarketuri, in cursul acestui an, valoarea investitiei fiind estimata la peste 107 milioane de euro, informeaza Warsaw Business Journal.



Tesco Polska (TP) - subsidiara poloneza a companiei britanice - a inaugurat saptamana aceasta primul sau centru de distributie, rezultat al unei investitii de aproape 40 de milioane de dolari (31,59 milioane de euro).



Centrul este localizat in localitatea Teresin, in apropiere de Varsovia. In prezent, el are in evidenta un numar de 292 de salariati, conducerea anticipand ca forta de munca se va extinde la aproape 600 de angajati. Compania intentioneaza sa inaugureze al doilea centru de distributie la inceputul anului 2005.



"Intentionam sa mentinem acelasi ritm de extindere cu care ne-am obisnuit anul trecut", a declarat Kevin Doherty, presedintele Tesco Polska.



Adjunctul sau Czesaw Grzesiak estimeaza ca aria noilor centre de activitate se va intinde de la 2.000 de metri patrati la 5.000 de metri patrati.



Tesco Polska opereaza un lant de 38 de hypermarketuri.



Grupul britanic acopera aproximativ 26% din piata nationala de produse alimentare si este obligata sa identifice metode originale pentru a-si stimula cresterea pe plan intern.



Tesco are 2.291 centre de desfacere in Marea Britanie si in alte noua state din Europa si Asia: Irlanda, Ungaria, Cehia, Slovacia si Polonia, respectiv Coreea de Sud, Thailanda, Malaezia si Taiwan. Numarul angajatilor la nivel global ajunge la aproape 296.000 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO