Business Internaţional

Theresa May, dispusă să modifice legislaţia privind drepturile omului pentru a combate terorismul

Theresa May, dispusă să modifice legislaţia privind...

Autor: Mircea Olteanu

07.06.2017, 11:02 74

Theresa May a declarat, în unul din ultimele ei discursuri din campania pentru scrutinul legislativ din 9 iunie, că autorităţile ar trebui să aibă posibilitatea de a face mai mult pentru a combate extremismul, inclusiv să limiteze libera circulaţie a presupuşilor militanţi în cazul cărora nu există suficiente dovezi pentru reţinere.

"Dacă legislaţia noastră privind drepturile omului ne opreşte să facem acest lucru, vom schimba legile pentru a putea face asta", a afirmat premierul la un miting electoral care a avut loc marţi seara.

Aceste afirmaţii au fost făcute la doar câteva zile după cel de-al treilea incident terorist major din Mare Britanie de la începutul acestui an.

În discursul ei, May a cerut pedepse cu închisoarea mai aspre în cazul persoanelor condamnate pentru terorism şi simplificarea procedurii de expulzare a presupuşilor militanţi de naţionalitate străină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO