Business Internaţional

ThyssenKrupp preia companii in Polonia si Cehia

23.05.2007, 16:57 33

ThyssenKrupp, cel mai mare producator de otel al Germaniei, a achizitionat participatii la companii din Polonia si Cehia in scopul extinderii operatiunilor prin care ofera servicii industriei automobilelor, scrie Budapest Business Journal.
Divizia ThyssenKrupp Services a achizitionat, prin intermediul filialei sale ThyssenKrupp Industrieservice Holding, un pachet de 80% din actiunile Suret, un important furnizor de servicii pentru industria producatoare de automobile, cu sediul in Debica, Polonia. Preluarea urmeaza a fi aprobata de autoritati.
In paralel, ThyssenKrupp Services a achizitionat 51% din actiunile Tesyco Group, cu sediul in Nymburk, Cehia, com-panie fondata in 1991. Cele doua parti au convenit sa nu dezvaluie pretul tranzactiei. Fondata in 1992, Suret, cu un numar de 460 de angajati in cadrul celor sase fabrici pe care le detine, inregistreaza vanzari anuale in valoare de 7,5 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile sale vor fi in continuare detinute de proprietarii companiei, Stefan Bieszczad, Edward Bieszczad si Zbigniew Nosal.
"Suret ne va ajuta sa ne punem in aplicare strategia de dezvoltare in Polonia. Cu Tesyco avem relatii inca din anul 2003 prin joint-venture-ul TTI", a declarat Stefan Klebert, membru al boardului executiv al companiei ThyssenKrupp.
ThyssenKrupp Services, partea de servicii a ThyssenKrupp, genereaza prin intermediul ThyssenKrupp Industrieservice Group, ThyssenKrupp Xervon Group si filiala americana ThyssenKrupp Safway, vanzari anuale de 1,7 miliarde de euro, avand 29.000 de angajati pe plan global.
ThyssenKrupp Industrieservice este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii industriale pentru sectorul european de productie.
In alta ordine de idei, ThyssenKrupp a anuntat ca si-ar putea reduce achizitiile de nichel pentru a taia din costuri in contextul cresterii preturilor la materii prime pana la niveluri record, scrie Bloomberg.
Compania si-ar putea majora productia de otel inoxidabil fara nichel pana la 35% din volumul total al productiei de la 30%, a anuntat CEO-ul diviziei de otel inoxidabil a ThyssenKrupp, Jurgen Fechter. Pretul nichelului a crescut de peste sapte ori in ultimii cinci ani, in contextul in care cresterea economica a Chinei a alimentat cererea majorand costul otelului inoxidabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO