Business Internaţional

TikTok plănuieşte să se confrunte de la egal la egal cu Facebook: Aplicaţia chineză pregăteşte o extindere către segmentul de e-commerce din SUA, unde va concura direct cu gigantul de pe Silicon Valley

TikTok plănuieşte să se confrunte de la egal la egal...

Autor: Eduard Ivanovici

08.02.2021, 15:18 105

TikTok plănuieşte o expansiune agresivă către sectorul de e-commerce din Statele Unite, unde se va confrunta direct cu gigantul Facebook, transmite Financial Times.

Aplicaţia chineză de video-sharing le-a prezentat advertiserilor o nouă serie de funcţii pentru 2021, conform unor persoane familiare cu situaţia, citând aici un instrument care le oferă celor mai populari utilizatori şansa de a distribui linkuri către produse şi de a câştiga automat un comision din vânzările ulterioare.

Totodată, platforma deţinută de ByteDance intenţionează să lanseze un program de shopping în „livestream”, o versiune pentru smartphone-uri a canalelor de teleshopping, unde utilizatorii pot cumpăra produse în doar câţiva paşi după ce au fost expuse într-un material postat de vedetele din cadrul reţelei.

Mişcările vor aduce aplicaţia, care a anunţat deja un parteneriat cu platforma de comerţ virtual Shopify, în competiţie directă cu Facebook.

Compania condusă de Mark Zuckerberg a introdus o serie de instrumente pentru Instagram pentru a uşura procesele de achiziţie din unele ţări şi a lansat un canal digital de shopping pentru Facebook. Între timp, Instagram a realizat o copie a TikTok, numită „Reels”.

Câţiva advertiseri au rămas rezervaţi în ceea ce priveşte viitorul TikTok, sugerând că sistemul actual de publicitate rămâne un proiect în curs de desfăşurare.

Anul trecut, veniturile ByteDance s-au dublat şi au ajuns la 35 de miliarde de dolari. Profitul operaţional a depăşit 7 miliarde de dolari în 2020, de la aproape 4 miliarde în anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO