Business Internaţional

Toyota, împinsă pe locul trei în SUA de GM şi Ford

Ford bate Toyota la vânzările de maşini din SUA

Autor: Radu Racu

05.01.2011, 11:21 25

Ford a depăşit Toyota la vânzările de maşini din SUA pentruprima dată în ultimii cinci ani, graţie unor noi modele lansate deconstructorul american, în timp ce rivalii japonezi au fostafectaţi de rechemarea în service a milioane de maşini, scrieFinancial Times.

"În multe privinţe, 2010 a fost cel mai bun an pentru Ford",spune George Pipas, analist de vânzări al companiei.

Vânzările Ford au crescut în 2010 cu 19% faţă de anul precedent,cel mai mare avans din 1984 până în prezent. Totodată,constructorul a fost singurul din cei trei giganţi auto care nu aapelat la ajutor guvernamental pentru a depăşi criza.

De cealaltă parte, japonezii de la Toyota s-au confruntat cu maimulte probleme de imagine, după ce au fost nevoiţi să rechemecâteva milioane de automobile în service pentru probleme tehnice.Totodată, compania a plătit amenzi de aproape 50 de milioane dedolari pentru că nu a respectat o serie de proceduri de asistenţăde service.

Piaţa americană de automobile este estimată la 11,6 milioane demaşini în 2010, de la 10,4 milioane de automobile în anulprecedent. Ford a vândut circa 1,935 milioane maşini, iar Toyota1,76 milioane. Liderul pieţei rămâne General Motors, cu 2,22milioane de autoturisme vândute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO