Business Internaţional

Tranzactiile majoreaza vanzarile bursei londoneze

17.05.2007, 19:09 10

Bursa de Valori de la Londra (LSE), a treia ca marime din Europa dupa valoarea de piata, a anuntat ca profitul aferent celui de-al doilea semestru fiscal a crescut cu 20% datorita veniturilor mari din tranzactii, scrie Bloomberg.
Profitul net pentru perioada de sase luni incheiate pe 31 martie s-a ridicat la 81,03 mil. euro (110 mil. dolari), de la 67,6 mil. euro in anul precedent, au anuntat oficialii companiei. Acest profit il depaseste pe cel de 80 mil. euro, estimat de cinci analisti contactati de catre Bloomberg.
"Tranzactiile continua sa fie puternice, trendul pozitiv continuand si la inceputul acestui an fiscal", a declarat directorul executiv Clara Furse. "Suntem increzatori in inca un an de crestere puternica, pe masura ce continuam sa evaluam oportunitatile pentru o dezvoltare strategica."
Bursa londoneza, care a respins cinci oferte de preluare in ultimii doi ani, a majorat dividendele anuale cu 50%, pana la 18 pence (26 eurocenti) pe actiune. Media tranzactiilor zilnice de pe platforma sa electronica STETS a crescut cu 38% in acest an, conform oficialilor LSE.
Bursa NASDAQ a precizat pe 10 februarie ca nu a reusit sa obtina suportul investitorilor pentru oferta sa de 3,94 mld. euro pentru preluarea Bursei din Londra, incheind astfel tratativele duse timp de 11 luni pentru crearea unui sistem de tranzactionare transatlantic. Bursa din Londra a respins patru oferte din 2004 incoace, printre care si cele ale Deutsche Boerse si ale bancii Macquarie din Sydney.
Profitul pentru tot anul fiscal trecut a crescut cu 55% pana la un nivel de 160 mil. euro, de la 103,23 mil. euro in anul precedent. Vanzarile pentru intregul an au crescut cu 18% pana la 510,43 mil. euro. "Veniturile au fost putin mai bune decat cele previzionate", a spus Johannes Thormann, analist la banca WestLB. "Principalul motiv a fost randamentul bun al serviciilor de brookeraj", a spus Thormann.
"Rezultatele Bursei din Londra nu sunt un catalist" pentru schimbarea previziunilor veniturilor, a spus Simone Glass, analist la UBS. "NASDAQ detine 30% din Bursa, facand dificila venirea unor alti investitori. Bursa din Londra detine cel mai mare risc asupra veniturilor dupa viitoarele schimbari de reglementare."
Actiunile Bursei din Londra au crescut cu 0,1%, pana la un nivel de 1.293 pence pe actiune, miercuri la ora 8:05 a.m. in Londra. In acest an actiunile au scazut cu 1,4%, dupa ce anul trecut pretul actiunilor aproape s-a dublat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO