Business Internaţional

Trump a discutat cu omologul său de la Seul despre "întărirea" apărării în faţa Coreei de Nord

Trump a discutat cu omologul său de la Seul despre...

Autor: Mircea Olteanu

30.01.2017, 12:22 61

"Preşedintele Trump a reiterat angajamentul nostru ferm de a apăra Coreea de Sud, inclusiv prin disuasiune, folosind întreaga gamă de capabilităţi militare", a anunţat Casa Albă printr-un comunicat.

"Cei doi lideri au căzut de acord să întărească capabilităţile de apărare comună pentru a se proteja de ameninţarea nord-coreeană", a precizat Preşedinţia SUA.

Secretarul american al Apărării, James Mattis, urmează să efectueze miercuri o vizită în Coreea de Sud, iar vineri în Japonia.

Vizitele au loc în contextul temerilor celor doi aliaţi americani în legătură cu direcţia politicii Statelor Unite în această regiune în timpul mandatului preşedintelui Trump.

În cursul campaniei prezidenţiale, Donald Trump a ameninţat că va retrage forţele americane din regiune în cazul în care Seulul şi Tokyo nu-şi sporesc contribuţiile militare.

Însă Casa Albă insistă că vizita la Seul "oglindeşte relaţiile apropiate de amiciţie între cele două state şi demonstrează importanţa alianţei între Statele Unite şi Coreea de Sud".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO