Business Internaţional

Twitter a anunţat valoarea acţiunilor cu care va ieşi pe bursă. Analiştii au fost surprinşi

Twitter a anunţat valoarea acţiunilor cu care va ieşi...

Autor: Octavian Calei

25.10.2013, 13:21 1435

Platforma de socializare Twitter a anunţat valoarea acţiunilor cu care se va lista pe bursă joi, stabilind un preţ mai mic decât aşteptările unor analişti, scrie New York Times.

Reţeaua de social media a stabilit că va vinde 70 de milioane de acţiuni la un preţ cuprins între 17 şi 20 de dolari pe titlu. Având în vedere acest interval, compania ar putea strânge între 1,2 şi 1,6 miliarde de dolari. Un preţ mediu pe acţiune de 18,5 dolari ar stabili valoarea totală a Twitter la aproape 10 miliarde de dolari, dacă se exclud titlurile cu opţiune specială de tragere. Dacă se includ şi aceste instrumente, compania ar putea fi evaluată la peste 12 miliarde de dolari.

În aceste condiţii, Twitter ar deveni de trei ori mai valoroasă decât AOL, unul dintre cei mai importanţi jucători online dar va avea o valoare de piaţă de numai o zecime din Facebook, care are acum o capitalizare de peste 127 miliarde de dolari.

Preţul relativ scăzut al ofertei i-a surprins pe unii dintre analişti care se aşteptau ca Twitter să seteze un prag mai ridicat în condiţiile în care business-ul companiei creşte în continuare într-un ritm semnificativ. În luna august, Twitter a evaluat preţul unei acţiuni la 20,62 de dolari. Unii analişti estimează că titlurile reţelei de socializare vor ajunge să valoreze 50 de dolari fiecare până la sfârşitul anului.

Primele tranzacţii cu acţiuni Twitter se vor face pe bursa de la New York începând cu data de 6 noiembrie. Până la acea dată, oficialii companiei se va afla într-un road show în care vor prezenta compania potenţialilor investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO