Business Internaţional

Ucraina vrea un ajutor financiar de minimum 10 mld. dolari pentru a evita default-ul

Petro Poroşenko. AFP/Mediafax Foto

Petro Poroşenko. AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

16.12.2014, 00:00 104

Ucraina vrea să obţină un ajutor financiar internaţional suplimentar de cel puţin 10 miliarde de dolari pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, în condiţiile în care economia se contractă din cauza reducerii cheltuielilor şi a războiului cu separatiştii pro-ruşi, scrie Bloomberg.

Fosta republică sovietică negociază cu Statele Unite şi Uniunea Europeană suplimentarea asistenţei financiare, a declarat Valeri Ciali, director adjunct al administraţiei preşedintelui Petro Poroşenko. Premierul Arseni Iaţeniuk a declarat săptămâna trecută că Ucraina are nevoie de o conferinţă internaţională a donatorilor pentru a preveni default-ul şi a supravieţui într-o perioadă dificilă.

„În lipsa unor resurse suplimentare este aproape imposibil să acoperim deficitele financiare. Discuţiile se referă la suma necesară Ucrainei pentru a face reformele şi a evita default-ul, precum şi la programarea acestui sprijin. Nu vă pot spune suma exactă, hai să zicem 10 miliarde de dolari. În caz contrar, va fi extrem de dificil să rezolvăm problema“, a spus Ciali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO