Business Internaţional

UE vrea control strict asupra firmelor de audit

Autor: Andreea Neferu

14.10.2010, 23:40 163

Uniunea Europeană vrea să introducă noi reglementări pentrucompaniile de audit şi să formeze un organism paneuropean desupraveghere a acestora, scrie The Wall Street Journal. Aceastădecizie are în spate vulnerabilităţile identificate în perioadacrizei, inclusiv incapacitatea companiilor de audit de a descoperila timp problemele cu care s-au confruntat jucători importanţi,care în cele din urmă s-au prăbuşit, aşa cum este cazul bănciiamericane Lehman Brothers. Această veste a declanşat rumoare înrândul celor patru mari companii de audit din lume, Deloitte,PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young şi KPMG. Reprezentanţiiacestora se tem că ostilităţile venite din partea unor ţări precumFranţa vor influenţa propunerile privind noile reglementări. Deasemenea, unii auditori consideră că a cere unei companii de auditsă anticipeze problemele va reduce valoarea acestora în ochiiinvestitorilor, afectându-le obiectivitatea rapoartelor.

Cele mai mari patru companii din domeniu, supranumite "The BigFour", auditează circa 85% din companiile de top din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO