Business Internaţional

Un anticar a scos la vânzare pe eBay "reţeta secretă" a Coca-Cola pentru 15 milioane de dolari

Un anticar a scos la vânzare pe eBay "reţeta secretă"...
14.05.2013, 13:10 7653

Un bărbat din statul american Georgia susţine că a găsit reţeta originală pentru băutura răcoritoare Coca-Cola, într-o cutie rătăcită într-o casă veche pe care a cumpărat-o, iar acum încearcă să vândă hârtia pe portalul eBay pentru 15 milioane de dolari, scrie Daily Mail.

Compania Coca Cola, care a ascuns reţeta băuturii încă din secolul al 19 lea, susţine că ce a găsit americanul se poate apropia destul de mult de băutura răcoritoare, însă nu reprezintă originalul.
 
Cliff Kluge este un anticar din Ringgold, un orăşel din nordul Georgiei, care susţine că a găsit reţeta din 1943 într-o ladă de documente şi scrisori pe care a achiziţionat-o la o licitaţie organizată în casa unui faimos chimist din Georgia. Kluge a speculat că grupul Coca Cola i-a trimis reţeta chimistului pentru că nu reuşea să facă rost de toate ingredientele în timpul războiului.
 
Formula originală pentru Coca Cola, dezvoltată în anul 1886, este ţinută secret de companie într-un seif păstrat în muzeul din Atlanta.
 
"Din ce văd, formula găsită de Kluge este o reţetă pentru o băutură de tip cola, dar nu e Coca Cola. Aceasta nu este decât înca una dintre multele reţete false care au tot apărut de-a lungul timpului", a declarat Ted Ryan, arhivistul companiei din Atlanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO