Business Internaţional

Un cetăţean german ar fi fost răpit în Filipine

Un cetăţean german ar fi fost răpit în Filipine

Autor: Olimpia Nicolae

08.11.2016, 14:33 60

"Gruparea Abu Sayyaf revendică răpirea cetăţeanului german Juegen Kantner, dar Armata trebuie să confirme în continuare acest fapt", a declarat maiorul Filemon Tan, purtător de cuvânt al autorităţilor militare filipineze.

Conform lui Abu Rami, purtătorul de cuvânt al grupării Abu Sayyaf, citat de Armata filipineză, Kantner ar fi fost răpit în apele teritoriale ale statului Sabah, constituent al ţării Malaezia.

Maiorul Filemon Tan ar fi auzit o înregistrare audio în care Kantner, în vârstă de 70 de ani, ar fi întrebat de partenera sa, care se presupune că ar fi fost Sabina Wetch, o femeie de naţionalitate germană, descoperită moartă pe un yacht abandonat, ancorat în zona unei insule izolate din sud-vestul Filipinelor.

Yachtul, care arbora drapelul german, a fost descoperit ancorat în zona unei insule din arhipelagul Sulu, regiune în care sunt activi militanţii islamişti ai grupului Abu Sayyaf, afiliată al-Qaeda.
Maiorul Filemon Tan a declarat că trupul femeii prezenta mai multe urme de răni prin împuşcare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO