Business Internaţional

Un constructor chinez va investi 1,5 mld. euro in MG Rover

13.07.2006, 19:48 12

Compania chineza Nanjing Automobile planuieste sa reinvie marca de automobile MG prin deschiderea unor fabrici in China, America si Europa care vor produce noi versiuni ale automobilelor de origine britanica, scrie The New York Times.
Nanjing, compania care a cumparat MG Rover Group anul trecut, doreste sa fie primul producator chinez care deschide o fabrica de automobile in Statele Unite.
Reprezentatii companiei au tinut o conferinta de presa in Oklahoma pentru a anunta ca, incepand cu anul 2008, Nanjing va incepe in acest oras productia noului model MG TF Coupe. Acestia au declarat ca automobilul va putea concura cu masini ca Mazda Miata, care poate fi achiztionata in schimbul sumei aproximative cuprinsa intre 15.000 si 20.000 de euro.
De asemenea, in cadrul fabricii MG recent inchise din Longbridge, Anglia, se va asambla versiunea decapotabila a TF Roadster, iar alte trei modele sedan vor fi fabricate in centrele de productie din China.
Sediile centrale ale unitatilor americane si europene vor fi situate in orasul Oklahoma, la 90 de km departare de noua fabrica pe care compania o detine din Ardmore, Oklahoma.
Investitia totala pe care producatorii chinezi de automobile o vor face pentru reinvierea brandului MG se ridica la 1,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO