Business Internaţional

Un înalt reprezentant al Beijingului va călători la Phenian în scop diplomatic

Un înalt reprezentant al Beijingului va călători la...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

15.11.2017, 14:22 84

Song Tao, preşedintele Departamentului Internaţional al Partidului Comunist Chinez, va călători la Phenian, vineri, pentru a raporta concluziile la care a ajuns congresul naţional al partidului, reunit luna trecută, însă făra a da vreun detaliu despre itinerariu sau întalnirile pe care le va avea reprezentantul chinez.

Cele două partide au păstrat relaţii diplomatice formale de-a lungul timpului, chiar dacă Beijingul nu este de acord cu problemele internaţionale provocate de Phenian şi refuzul acestora de a-şi reforma economia.

În timpul vizitei de săptămâna trecută, Trump i-a cerut încă o dată preşedintelui chinez Xi Jinping să folosească parteneriatul economic pe care China îl are cu statul nord-coreean pentru a pune presiune pe aceştia să renunţe la programul nuclear, declarând că problema poate fi rezolvată "uşor şi rapid". Cu toate acestea, vizita lui Song Tao nu are legătură cu eforturile Chinei de a pune capăt tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe al Chinei, a declarat că schimbul de păreri între Partidul Comunist Chinez şi Partidul Muncitoresc din Coreea de Nord este o practică des întâlnită şi nu are legătură cu declaraţia preşedintelui american.

"Scopul vizitei este de a discuta despre congresul partidului şi de a schimba păreri despre problemele de interes comun şi interes bilateral", a declarat Geng Shuang.

Ultima lansare a unei rachete balistice de către Coreea de Nord a avut loc pe 15 septembrie, iar de atunci activitatea de testare a armelor nuclear a încetat. În acest context, Beijingul speră că Administraţia de la Phenian să cedeze presiunilor internaţionale, pentru detensionarea situaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO