Business Internaţional

Un investitor a plătit 2,6 mil. dolari pentru un prânz cu Warren Buffett, la o licitaţie caritabilă

Un investitor a plătit suma record de 2,6 mld. dolari pentru un prânz cu Warren Buffett, la o licitaţie caritabilă
13.06.2010, 13:53 27

Licitaţia tradiţională pentru un prânz cu miliardarul americanWarren Buffett a reuşit să strângă o sumă record de 2,63 milioanede dolari anul acesta, sumă plătită de un investitor anonim, scrieBloomberg

Suma atrasă anul acesta este cu 24% mai mare decât precedentulrecord stabilit in 2008, când Zhao Danyang, managerul unui fond dehedging din Hong Kong a plătit 2,11 milioane de dolari pentru a luamasa cu Buffett.

Licitaţia organizată in fiecare an a ajuns deja la ediţia aunsprezecea. Câştigătorul poate invita până la şapte prietenipentru a lua masa cu celebrul investitor american la restaurantulSmith & Wollensky din Manhattan.

In vârstă de 79 de ani, Warren Buffett, preşedintele BerkshireHathaway, a strâns până în prezent 8,56 milioane de dolari pentrufundaţia Glide, care asigură alimente, îngrijire medicală, şiadăpost pentru nevoiaşi. Buffett are o avere de 47 de miliarde dedolari, ocupând poziţia treia în topul celor mai bogaţi oameni dinlume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO