Business Internaţional

Un ministru francez îi cere Germaniei să dea drumul la cheltuieli pentru a-i asigura Europei un viitor

Bruno Le Maire

Bruno Le Maire

Autor: Bogdan Cojocaru

10.09.2019, 00:00 1598

Germania trebuie să-şi majoreze imediat investiţiile publice, altfel Europa nu are viitor, a declarat ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire, citat de Financial Times. El a precizat că guverul de la Berlin are suficient „spaţiu fiscal“ pentru a investi mai mult şi că ar trebui să facă acest lucru „acum“ pentru a îmbunătăţi potenţialul de creştere economică şi demonstra „solidaritate“ cu restul zonei euro.

Economia germană, cea mai mare din Uniunea Europeană, s-a contractat cu 0,1% în trimestrul doi şi este probabil să intre în recesiune anul acesta, potrivit estimărilor Bundesbank, banca centrală a Germaniei. Şi la Berlin, şi în UE, şi la Banca Centrală Europeană se fac tot mai auzite vocile care cer guvernului german să deschidă robinetul investiţiilor pentru a stimula creşterea economică.

„Germania trebuie să investească acum mai mult pentru a sprijini creşterea economiei sale şi pe cea a întregii zone euro“, a spus Le Maire. „Lipsa de investiţii înseamnă lipsa unui viitor şi a forţei de a crede că este posibil un viitor nou.“ Guvernul german este fixat pe a avea un buget în echilibru. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO