Business Internaţional

Un nou mandat pentru Greenspan

26.02.2004, 00:00 6



Presedintele american George W. Bush intentioneaza sa-l renumeasca pe Alan Greenspan in pozitia de presedinte al Rezervelor Federale, a anuntat Claire Buchan, purtatoare de cuvant a Casei Albe, citata de agentia Bloomberg.



Presedintele Rezervelor Federale va implini 78 de ani in luna martie, iar al patrulea mandat pe patru an pe care-l detine expira pe data de 20 iunie. "Presedintele a indicat dintotdeauna cu claritate ca intentioneaza sa-l redesemneze pe Greenspan in aceasta pozitie," a declarat Buchan. Senatul va trebui sa confirme aceasta numire.



Anul trecut, Greenspan a creat o adevarata furtuna cand a declarat "Eu nu ma numar printre cei care este convins ca un stimul este de dorit in acest moment", declaratie ce a fost considerata drept o provocare directa la adresa pachetului de reduceri de taxe propus de presedintele american.



Casa Alba a aplanat acest conflict, iar in luna aprilie a anului trecut presedintele a declarat reporterilor ca Greenspan "ar trebui sa fie investit cu un nou mandat".



Oficiali din cadrul Rezervelor Federale s-au referit din acel moment la reducerile de taxe ca la unul din factorii ce au contribuit la cresterea economica a Statelor Unite. In cadrul procesului verbal al intrunirii de pe 9 decembrie a Federal Open Market Committee, acest stimul fiscal este considerat a fi sustinut cresterea economica.



Greenspan a fost numit in functia de presedinte al Rezervelor Federale de catre presedintele Ronald Reagan la data de 11 august, 1987.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO