Business Internaţional

Un oligarh rus preia controlul cotidianului economic rusesc Vedomosti de la grupurile de media Dow Jones şi Pearson

Un oligarh rus preia controlul cotidianului economic...

Autor: CătăIina Apostoiu

23.11.2015, 00:00 149

Dow Jones şi Pearson şi-au anunţat intenţia de a-şi vinde participaţiile deţinute în cotidianul rusesc Vedomosti până la sfârşitul anului, marcând exitul a doi dintre ultimii mari investitori străini din mass-media rusă înainte ca noi limite, mai stricte, privitoare la astfel de deţineri, să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2016, scrie Financial Times.

Demian Kudriavtsev, un om de afaceri rus şi fost editor al publicaţiei rivale Kommersant, care deţine deja 33,3% din Vedomosti, va achiziţiona restul acţiunilor ziarului în schimbul unei sume care nu a fost dezvăluită.

În urma acordului, aşteptat a fi încheiat până la sfârşitul anului, ultimul cotidian de ştiri din Rusia controlat de investitori străini va ajunge să aibă un acţionariat 100% rus. O nouă lege adoptată în septembrie 2014, care reduce limitele pentru investiţii străine de la 50% în TV şi radio la 20% pentru întregul sector mass-media, a generat o serie de acorduri similare în ultimele luni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO