Business Internaţional

Un proiect minier de exploatare a aurului din Peru, blocat de protestele violente ale localnicilor

Un proiect minier de exploatare a aurului din Peru, blocat de protestele violente ale localnicilor

Autor: Radu Racu

02.12.2011, 11:51 460

Compaia minieră americană Newmont Mining a oprit un proiect de la o mină din Peru, după ce nemulţumirile localnicilor legate de afectarea sursei de apă potabilă au degenrat în proteste violente, scrie International Business Times.

Proiectul minier de la Conga a fost oprit după ce localnicii au ripostat violent la amplasarea minei, prin mişcări care au dus în final la blocarea activităţii de pe aeroportul local.


Newmont Mining intenţiona să extragă aur şi cupru de la Conga, o regiune situată la circa 900 de kilometri de capitala Lima.


Localnicii din Conga şi-au intensificat protestele în ultima perioadă, pentru că proiectul minier prevedea ca operaţiunea de exploatare să folosească apa din patru bazine învecinate, pe care urma să o depoziteze în bazine uriaşe aflate la dispoziţia companiei. Apa era necesară pentru metoda de forare, considerată mai ieftină de companie, conform IBT. Regiunea Conga a fost grav afectată însă în ultimii trei ani de o secetă care a decimat producţia agricolă, astfel că exploatarea minieră a fost văzută ca o ameninţare la modul de trai al localnicilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO