Business Internaţional

Un vas de croazieră s-a ciocnit de un ponton pe Rin

Un vas de croazieră s-a ciocnit de un ponton pe Rin

Autor: Gaidau Ion

01.10.2013, 20:47 335

Vasul, care are o lungime de 150 de metri şi aparţine companiei Viking River Cruises, transporta 189 de pasageri, în principal persoane în vârstă, dar şi 47 de membri ai echipajului, a precizat sursa citată.

Potrivit jandarmeriei, vasul a plecat din Breisach, o comună germană, şi se îndrepta spre Kehl, un oraş situat pe malul german al Rinului, pe partea opusă a Strasbourgului.

Accidentul a avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi din cauza "unei erori de pilotaj", a explicat jandarmeria, fără să ofere alte precizări.

Prova vasului a rămas blocată între doi stâlpi de acostare.

O gaură s-a format în coca vasului, dar la peste trei metri deasupra nivelului fluviului, a constatat un fotograf al AFP prezent la faţa locului.

Pasagerii (106 americani, 73 de britanici şi zece canadieni) şi membrii echipajului au fost urcaţi la bordul unui alt vas pentru a fi transportaţi la Kehl.

"Totul s-a desfăşurat într-o ambianţă foarte calmă", a anunţat pentru AFP Nicolas Künkel, un responsabil din cadrul jandarmeriei însărcinat cu coordonarea operaţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO