Business Internaţional

Un vot pentru blockchain: Clienţii unei bănci din Spania pot transfera bani prin intermediul tehnologiei

Un vot pentru blockchain: Clienţii unei bănci din...

Autor: Alex Ciutacu

15.04.2018, 18:03 222

O bancă din Spania utilizează tehnologia de ledger (n.red: registru) din spatele criptomonedelor pentru a efectua plăţi la nivel global de bani fiat. Sandander, care a testat această tehnologie iniţial la nivel intern, doar pentru membrii staff-ului, a lansat săptămâna aceasta acest serviciu la nivel public, gigantul bancar spaniol fiind printre primele instituţii financiare majore care lansează servicii pe baza acestei tehnologii, potrivit Quartz.

Serviciul trebuie să fie mai ieftin şi mai rapid decât sistemele existente, şi va putea transmite cu exactitate momentul în care bani ajung la destinaţie, potrivit declaraţiei băncii. Momentan serviciul este disponibil în Spania, Marea Britanie, Brazilia şi Polonia şi va deveni disponibil şi în alte state în următoarele luni.

Transferurile către Europa pot fi realizate în aceeaşi zi, iar banca testează plăţile instant pentru a le introduce până la sfârşitul verii, spune Ana Botin, preşedintele executiv al băncii. Serviciul utilizează tehnologia de ledger dezvoltată de compania Ripple, dar nu va utiliza şi criptomoneda XRP pe care o promovează compania.

În Marea Britanie, clienţii Santander pot utiliza aplicaţia mobilă pentru a trimite între 14 dolari şi 14.200 de dolari, iar monedele acceptate sunt lira, euro şi dolarul. Servicul utilizează atât identificarea facială cât şi amprenta şi se conectează cu serviciul Apple Pay.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO