Business Internaţional

Utilizarea armelor chimice în Ucraina ar putea determina o intervenţie a NATO - Andrzej Duda

Utilizarea armelor chimice în Ucraina ar putea determina...

Autor: Dorin Oancea

13.03.2022, 12:02 2609

Utilizarea armelor chimice de către Rusia în Ucraina ar putea determina NATO să îşi reconsidere decizia de a nu interveni militar în conflict, a declarat preşedintele polonez Andrzej Duda.

În cadrul unei interviu acordat BBC, Andrzej Duda a fost întrebat dacă nu crede că preşedintele Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.

"Este ceva ce lumea nu a mai văzut la această scară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a spus el.

"Dacă mă întrebaţi dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice în acest moment, mai ales când se află în această situaţie dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar din punct de vedere militar, nu îl câştigă."

Întrebat dacă o astfel de utilizare ar putea determina o intervenţie a NATO, a spus el: "Bineînţeles, toată lumea speră că nu ar îndrăzni să facă acest lucru. Dar... dacă foloseşte arme de distrugere în masă, acest lucru ar schimba situaţia fundamental. Cu siguranţă, [NATO]... ar trebui să se aşeze la masă şi va trebui să se gândească serios la ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu doar pentru Europa..., ci pentru întreaga lume."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO