Business Internaţional

Vanzarile de automobile din Europa au scazut in mai cu 1,3%

16.06.2005, 19:46 8

Vanzarile de automobile noi din Europa de Vest au scazut, in luna mai, cu 1,3%, ca urmare a grevei soferilor de camioane din Italia, anuland castigurile si asa modeste din aprilie.

Numarul de automobile noi inmatriculate in luna mai s-a redus pana la 1,22 milioane de unitati, ceea ce a condus la o evolutie sinuoasa a vanzarilor aferente acestui an. Rezultate bune au fost inregistrate in Germania, cea mai mare piata de profil, precum si in Spania si Franta.

Producatorul german BMW si cel sud-coreean Kia Motors au consemnat ritmuri de dezvoltare superioare mediei pietei, insa compania Fiat a fost deosebit de afectata de greva transportatorilor. Inmatricularile automobilelor apartinand acestei marci au scazut cu peste 25%.

"Desi luna mai a avut o zi lucratoare in plus, cifrele aferente acestei perioade au fost puternic influentate de greva de o luna a soferilor", arata studiul realizat de grupul belgian ACEA, specializat in monitorizarea pietei de profil.

Preturile mari ale materiilor prime, oferta excedentara de automobile, alaturi de pozitia puternica a monedei euro si de numarul relativ mic de vehicule vandute sunt unele dintre motivele care pot explica situatia dificila cu care se confrunta producatorii de autovehicule.

Acestia spera ca lansarea de noi modele va atrage mai multi cumparatori si va impulsiona vanzarile.

Fiat, Ford si Volkswagen sunt printre producatorii auto care au adoptat si o politica incisiva de discounturi pentru a-si atrage clientii.

Volkswagen a afirmat ca pentru clientii germani care aduc la schimb un model mai vechi de patru ani vor primi 13% discount din pretul unui Golf nou achizitionat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO