Business Internaţional

Vânzările de maşini din Germania înregistrează prima creştere lunară de la începutul crizei: „Situaţia se normalizează, însă o recuperare în ultimele luni ale anului nu va compensa declinul suferit până acum”

Vânzările de maşini din Germania înregistrează prima...

Autor: Eduard Ivanovici

11.10.2020, 14:16 138

Vânzările de maşini noi din Germania au crescut în septembrie cu 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut pe măsură ce economia a continuat să îşi revină din şocul generat de coronavirus, transmite Rappler.

Cu peste 265.000 de maşini noi, Germania a înregistrat prima creştere în ceea ce priveşte înmatriculările de la începutul pandemiei până acum. În luna august, vânzările maşini noi erau la 20% sub nivelurile din aceeaşi luna a anului 2019. Iar per total, vânzările din primele 9 luni ale anului curent sunt cu 25% mai mici decât anul trecut.

„Situaţia se normalizează, vânzările încep să recâştige teren”, spune Peter Fuss, analist în cadrul EY, însă o recuperare în ultimele nouă luni ale anului nu va compensa declinul suferit la începutul pandemiei de COVID-19.

Guvernul german a lansat o serie fără precedent de stimulente fiscale pentru a susţine economia, incluzând aici o reducere temporară a taxelor din vânzări prin care se încurajează achiziţionarea produselor scumpe, precum automobilele.

Germania este singura ţară din zona euro care a raportat creşteri economice solide în septembrie, în timp ce restul regiunii suferă în urma scăderilor înregistrate de servicii. În timp ce creşterile oferite de comerţ la nivel global continuă să susţină Germania, cu o economie concentrată pe exporturi, ţările din sudul continentului se bazează masiv pe turism şi ospitalitate, sectoare lovite din plin de criză, în special în regiunile unde numărul infecţiilor creşte constant.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO