Business Internaţional

Vanzarile Roche au crescut cu 16%

19.04.2007, 19:23 10

Roche Holding, cel mai mare producator de medicamente in tratamentul anticancer, a raportat o crestere a vanzarilor cu 16% in primul trimestru, datorita cererii ridicate pentru medicamentul Avastin, utilizat in tratamentul contra tumorilor, si Tamiflu, care combate gripa aviara, scrie Bloomberg.
Veniturile s-au ridicat la nivelul de 11,4 miliarde de franci elvetieni (6,9 miliarde de euro), in crestere de la 9,8 miliarde de franci elvetieni (5,9 miliarde de euro), valoare inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii chestionati de Bloomberg au estimat venituri de 11 miliarde de franci (6,7 miliarde de euro). Profitul estimat de companie pentru 2007 a fost majorat.
La nivelul produselor utilizate in tratarea cancerului, Avastin si Herceptin, dezvoltate in colaborare cu Genentech, companie farmaceutica din Statele Unite, au inregistrat cele mai mari cresteri. Roche mai are de castigat si de pe urma medicamentului Tamiflu, utilizat in tratarea si prevenirea gripei aviare. "Roche ofera un profit bun si un potential de crestere sustinut", a declarat Dieter Winet de la Swisscanto din Z?rich, care manageriaza un fond de 60 mld. franci elvetieni (36,5 mld. euro), inclusiv actiuni ale Roche.
Vanzarile medicamentului Avastin s-au apreciat cu 41% la 923 mil. franci elvetieni (562,4 mil. euro) in primul trimestru, depasind valorile estimate de analisti. Veniturile provenite din vanzarile de Herceptin au crescut la 1,17 mld. franci elvetieni (713 mil. euro), de la 861 mil. franci elvetieni (524,7 mil. euro) in aceeasi perioada a anului trecut, depasind estimarile. Vanzarile Tamiflu au crescut cu 47%, pe masura ce guvernele au continuat sa achizitioneze stocuri de urgenta.
Luna trecuta Roche a luat decizia de a achizitiona de la compania farmaceutica CuraGen divizia 454 Life Sciences pentru suma de 140 mil. dolari (103,4 milioane de euro) pentru a obtine tehnologia necesara cartografierii AND-ului. In aceasta luna compania elvetiana a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze compania americana BioVeris contra sumei de 600 de milioane de dolari (443,3 milioane de euro) pentru a obtine tehnologia necesara care stimuleaza celulele sa emita lumina.
Actiunile Roche, care detine un pachet majoritar la Genentech, s-au apreciat cu 2,1% de la inceputul anului, peste cresterea de 1,6% estimata de 16 analisti chestionati de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO