Business Internaţional

Volkswagen depozitat în jurul SUA 300.000 de maşini diesel şi vrea să rezolve problema emisiilor până în 2019

Volkswagen depozitat în jurul  SUA 300.000 de maşini...

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.04.2018, 08:03 50833

Volkswagen (VW) a plătit peste 7,4 miliarde de dolari pentru a cumpăra înapoi aproximativ 350.000 de automobile diesel de pe piaţa din SUA, relatează Reuters.

Producătorul german de automobile a depozitat sute de mii de vehicule cumpărate înapoi în jurul Statelor Unite timp de câteva luni de zile.

„Compania deţine aproximativ 37 de depozite în jurul Statelor Unite, care găzduiesc  aproape 300.000 de vehicule”, a declarat administratorul programului de achiziţionare ale autovehiculelor de pe piaţă.

Loturile de depozitare includ un stadion de fotbal din Detroit, o fostă fabrică de hârtie din Minnesota şi un cimitir situat lângă Victorville, California.

Purtătorul de cuvânt al Volkswagen, Jennine Ginivan a declarat că depozitul din Victorville este unul dintre multe alte depozite „care asigură stoarea responsabilă a vehiculelor care sunt cumpărate înapoi în condiţiile de decontare a motorinei Volkswagen”.

„Aceste vehicule sunt stocate în mod provizoriu şi sunt depozitate în aşa fel încât să poată asigura operabilitatea şi calitatea acestora pe termen lung, astfel încât acestea să poată fi reintroduse pe piaţa de comerţ sau exportate odată ce Autoritatea de Reglementare din SUA aprobă modificările corespunzătoare ale emisiilor”, a spus Jennine Ginivan.

Volkswagen a fost de acord să plătească mai mult de 25 de miliarde de dolari în Statele Unite pentru creanţele  proprietarilor, Autorităţile de Reglemenatre a Mediului şi dealerilor şi s-a oferit să cumpere înapoi aproximativ 500.000 de automobile poluante din SUA. Această achiziţie va continua până în 2019.

Instanţa a anunţat că până pe data de 31 decembrie compania a reachiziţionat 335.000 de automobile diesel, a revândut 13.000 şi a distrus aproximativ 28.000 de vehicule. La sfârşitul anului trecut, VW a  stocat aproximativ 294.000 de vehicule în toată ţara.

VW trebuie să cumpere înapoi sau să rezolve problemele de poluare a 85% dintre vehiculele poluante până în luna iunie a anului 2019 sau să plătească taxe mai mari pentru emisii.

Compania a anunţat în luna februarie că a reparat 83% din vehicule şi le va repara şi pe celelalte în cel mai scurt timp. 

Până la mijlocul lunii februarie, VW a emis 437.273 de scrisori, oferind aporape 8 miliarde de dolari în compensaţii şi buy-back-uri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO