Business Internaţional

Vremea rece incalzeste vanzarile retailerilor

07.12.2005, 17:56 13

Vanzarile retailerilor europeni au inregistrat un record pentru ultimele trei luni in noiembrie, dupa ce supermarketurile si magazinele au operat reduceri de preturi pentru a atrage consumatorii, scrie Bloomberg.

Companii precum Carrefour din Franta, cel mai mare retailer al lumii, sau Benetton, producatorul de haine numarul unu din Italia, au redus preturile pentru a castiga consumatorii ingrijorati de pierderea locului de munca si de cresterea pretului combustibililor. Banca Centrala Europeana a majorat rata dobanzii de referinta saptamana trecuta pentru prima data in ultimii cinci ani.

"Discounturile si promotiile sunt singurele arme de care dispun retailerii in acest moment", crede Thomas Maly, care are un depozit langa Dortmund, Germania.

In Marea Britanie, vanzarile retailerilor au crescut pentru prima data in ultimele 8 luni, datorita vremii reci care a impulsionat cererea pentru haine.

Pe fondul unei rate a inflatiei care se apropie de recordul de trei ani si in conditiile unei rate duble a somajului in Europa fata de SUA, consumatorii sunt prudenti cu privire la cumparaturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO