Business Internaţional

Wiener Stadtische isi intareste pozitia pe piata poloneza

28.07.2005, 19:22 9

Wiener Stadtische (WS), cea mai mare companie de asigurari din Europa Centrala si de Est, care detine in Polonia Grupa Compensa si grupul Benefia, iar in Romania a preluat recent controlul Omniasig, a cumparat compania poloneza de asigurari Royal Polska, relateaza Warsaw Business Journal.

"Am semnat un contract pentru achizitionarea a 95% din actiunile firmei. Pentru celelalte 5% dispunem de o optiune call, valabila timp de trei ani", a declarat Franz Fuchs, directorul Grupa Compensa. Pretul tranzactiei nu a fost dezvaluit.

Prin aceasta achizitie, WS va utiliza din plin potentialul de expansiune a pietei de asigurari din Polonia, care a inregistrat in ultimii cinci ani o crestere record, de aproximativ 10%.

"Ne vom consolida pozitia pe un sector foarte promitator al economiei poloneze, si anume cel al asigurarilor de viata", a spus Gunter Geyer, CEO al grupului austriac.

Austriecii nu intentioneaza sa realizeze o fuziune a Compensa cu firma poloneza. "Royal Polska are experienta in ceea ce priveste colaborarea cu bancile, lucru care ii lipseste grupului Compensa", a completat Fuchs.

Royal Polska este o companie de asigurari de viata fondata in anul 1996 de grupul de investitii polonez Trigon.

In 2004, compania a inregistrat un volum al primelor subscrise de aproximativ 50 de milioane de zloti polonezi (12,1 milioane de euro), in crestere cu 40 de procente fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO