Business Internaţional

Wienerberger cumpara o companie din Canada

30.05.2007, 17:15 11

Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din lume, a anuntat achizitia companiei canadiene Arriscraft International, specializata in fatade, in schimbul a 96 de milioane de dolari (71 de milioane de euro).
Wienerberger a anuntat ca va cumpara compania canadiana prin intermediul filialei sale americane General Shale Brick, scrie presa straina.
Oficialii Wienerberger au declarat ca se asteapta ca tranzactia sa fie aprobata de autoritatile din domeniul concurentei.
Arriscraft International a obtinut venituri in valoare de 79,2 mil. dolari canadieni (52,7 mil. euro) si EBITDA de 11,3 mil. dolari canadieni (7,5 milioane de euro) in 2006, avand peste 400 de angajati.
"Achizitia companiei Arriscraft, specializata in fatade, ne va permite sa ne consolidam pozitia de pe piata americana, marcand in acelasi timp intrarea noastra pe piata canadiana, ceea ce reprezinta un pas important pentru grupul nostru. Suntem convinsi ca achizitia Arriscraft va crea un potential semnificativ de generare a unor sinergii legate de costuri si venituri, in primul rand prin utilizarea retelei noastre de vanzari directe din Statele Unite pe care am consolidat-o in ultimii ani si am extins-o prin achizitia Robinson Brick", a explicat Dick Green, CEO al General Shale.
"Produsele realizate de Arriscraft nu sunt utilizate numai in sectorul constructiilor rezidentiale, ci in mare parte si in cel al constructiilor comerciale. Spre deosebire de actualul declin inregistrat de sectorul constructiilor rezidentiale, ne asteptam la o intensificare a activitatilor din sectorul comercial in SUA si Canada. Achizitia acestei companii ne va permite sa dezvoltam un grup suplimentar de clienti si sa ne consolidam pozitiile in regiune", a adaugat Green.
Wienerberger a patruns pe piata americana a caramizilor in 1999 prin achizitionarea celui de-al doilea mare producator, General Shale. A urmat preluarea Darlington si Cherokee Sanford in 2000 si cea a Robinson Brick in 2006. "Statele Unite reprezinta cea mai mare piata individuala pentru noi, asigurand 16% din veniturile grupului. In ciuda evolutiei actuale modeste, ne asteptam la o reluare a cresterii pe termen mediu si lung si din acest motiv achizitia Arriscraft reprezinta un pas important in strategia noastra de expansiune", a declarat Wolfgang Reithofer, CEO al Wienerberger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO