Business Internaţional

William Hill castiga pariul cu piata britanica

17.05.2005, 19:47 27

William Hill a devenit cea mai mare casa de pariuri din Marea Britanie, dupa ce a achizitionat pentru 504 milioane de lire sterline (740 de milioane de euro) agentiile de pariuri Stanley Leisure, arata BBC.

Tranzactia va adauga inca 624 de locatii la portofoliul de 1.600 de agentii ale lui William Hill, depasind astfel cele 2.000 de unitati ale rivalului Ladbrokes, detinut de Hilton Group. William Hill a declarat ca aceasta afacere ii va permite sa se extinda in Irlanda si Irlanda de Nord, tari in care nu are reprezentante.

William Hill cumpara activele Stanley intr-o perioada in care rezultatele curselor de cai si meciurile de fotbal afecteaza castigurile amatorilor de pariuri.

"Aceasta achizitie reprezinta o oportunitate pentru William Hill sa-si extinda reteaua de distributie", a spus David Harding, directorul executiv al casei de pariuri. Volumul de castiguri realizat de clientii companiei a ramas neschimbat in primul trimestru fata de anul trecut.

"Aceasta este o afacere in care, daca un numar mare de favoriti castiga, vei avea de pierdut, dar cu cat iti extinzi afacerea, cu atat vei depasi mai usor aceste socuri", a spus Hilary Cook, director de strategie la divizia Barclays Private Clients din Londra.

"Din punct de vedere strategic, aceasta achizitie pare sa fie promitatoare pentru William Hill", a adaugat Cook.

Agentiile Stanley Leisure din Liverpool, precum si cele din Jersey si din insula Man vor prelua titulatura William Hill. Tranzactia ii va permite lui William Hill sa se extinda si in nord-vestul Angliei, unde este slab reprezentat.

In urma tranzactiei operatorul britanic va detine un sfert din casele de pariuri din Anglia.

William Hill a declarat ca nu planuieste sa restituie cele 453 de milioane de lire sterline (665 de milioane de euro) pe care le datoreaza actionarilor in urma acestei achizitii.

Casa de pariuri previziona ca va restitui banii investitorilor dupa ce a fost impiedicata sa se extinda in industria pariurilor de decizia guvernului de a respinge propunerile de schimbare a legii pariurilor.

Compania Stanley Leisure a avut anul trecut un profit inainte de plata dobanzii, taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) in valoare de 37,2 milioane de lire sterline (54,6 milioane de euro).

Profitul anual va fi influentat de gradul de normalizare a rezultatelor sportive, a declarat compania, care a castigat anul trecut 11 milioane de lire sterline (16,15 milioane de euro) in urma pariurilor de la Campionatul European de Fotbal.

Stanley Leisure, cel mai mare operator de cazinouri din Marea Britanie, a spus ca aceasta vanzare ii va permite sa se concentreze mai mult pe cazinouri.

catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO