Business Internaţional

Yenul a inregistrat cel mai scazut nivel din ultimii doi ani

19.10.2005, 21:37 13

Yenul s-a depreciat in raport cu dolarul, dar si cu moneda euro inregistrand cea mai scazuta valoare din ultmii doi ani dupa ce secretarul-sef al cabinetului japonez a declarat ca guvernul nu va incerca atenuarea acestui declin, informeaza Bloomberg.

Moneda japoneza a scazut cu 11,2% comparativ cu dolarul de la inceputul acestui an, pe fondul cresterii randamentului bonurilor de trezorerie americane datorita aprecierii ratei dobanzii la Rezerva Federala.

"Japonia nu se arata ingrijorata de ritmul in care se manifesta declinul yenului. Agentii economici vor continua sa accentueze acest declin", a declarat Paul Mackel, strateg monetar in cadrul ABN Amro Holding NV din Londra.

"Investitorii japonezi continua sa cumpere bonuri de trezorerie din exterior ceea ce va determina o depreciere continua a yenului."

Un dolar american era cotat in cursul zilei de ieri la 115,87 de yeni, comparativ cu nivelul de 114,93 yeni inregistrat in ziua precedenta. Moneda japoneza s-a depreciat in raport cu toate cele 16 monede puternic tranzactionate.

Dolarul s-a apreciat in comparatie cu moneda euro. Un euro era cotat ieri la 1,1944 dolari fata de nivelul zilei anterioare de 1,2025 de dolari.

roxana.petrescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO