Business Internaţional

Zeci de companii din Turcia, asaltate de poliţie după lovitura de stat

Zeci de companii din Turcia, asaltate de poliţie după...

Autor: Mircea Olteanu

16.08.2016, 11:29 187

Potrivit informaţiilor transmise de agenţia de ştiri Anadolu, firmele ale căror sedii au fost perchziţionate sunt suspectate că ar acorda sprijin financiar organizaţiei celricului musulman Fethullah Gulen, care este acuzat că ar fi orchestrat lovitura de stat eşuată. Acesta însă neagă orice implicare în acest complot.

Poliţia a efectuat percheziţii în cartierele Uskudar şi Umraniye din Istanbul, însă numele firmelor vizate de aceste acţiuni nu au fost date publicităţii.

În urma loviturii de stat au fost reţinute peste 35.000 de persoane, dintre care 17.000 au fost plasate sub arest, iar alte zeci de mii de persoane au fost suspendate în cadrul unui amplu proces de epurare a sistemelor de justiţie, ordine, educaţie şi militar din Turcia.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan îl acuză pe Gulen că a pus bazele unui organizaţii care încearcă să se infiltreze în instituţiile de stat şi să construiască o "structură paralelă," scopul final fiind acela de a prelua puterea în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO