Business Internaţional

Zi de sărbătoare în Rusia: Se aniversează 75 de ani de la cea mai mare explozie nucleară provocată de om

Zi de sărbătoare în Rusia: Se aniversează 75 de ani...

Autor: Catalin Rosioru

02.09.2020, 08:10 116

Cea mai mare explozie nucleară provocată de om vine din Rusia. Bomba testată a fost de 1.500 de ori mai puternică decât cele lansate asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki.

Rusia a aniversat 75 de ani de istorie nucleară în acelaşi stil pompos: a publicat imagini cu cea mai mare explozie provocată de om.

Tsar Bomba a fost testată de ruşi pe 30 octombrie 1961, într-un arhipelag izolat din Oceanul Arctic. Bomba a fost de 1500 de ori mai puternică decât cele de la Hiroshima şi Nagasaki luate împreună.

Bomba a fost paraşutată dintr-un avion, de la 4.000 de metri înălţime, iar suflul exploziei a făcut ca avionul să piardă brusc 1 kilometru altitudine. Din fericire, avionul a aterizat în siguranţă, dar şocul a distrus oraşul militar Severny, aflat la 56 de kilometri depărtare.

Strălucirea exploziei a putut fi văzută de la aproape 1.000 de kilometri distanţă, iar seismografele au echivalat puterea exploziei cu un cutremur de 5 grade pe scara Richter.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO