Business Travel

Pandemia nu a slăbit bugetul de călătorii: românii cheltuiesc în medie între 200 şi 300 de euro pe o vacanţă în afara ţării

Pandemia nu a slăbit bugetul de călătorii: românii...

Autor: Miruna Diaconu

16.12.2020, 19:00 145

♦ Numărul turiştilor care au ales să îşi petreacă anul acesta vacanţa în afara ţării a fost considerabil mai mic, dar suma cheltuită per sejur de un turist a fost aproape de nivelul anului trecut.

Pandemia nu a slăbit bugetul tu­riştilor români care au preferat totuşi anul acesta să plece în vacanţe în afara ţării. În medie, românii chel­tuiesc între 200 şi 300 de euro pe o vacanţă în afara ţării, conform calcu­lelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică şi Banca Naţională a României. În ciuda pandemiei, nu­mă­rul turiştilor români care au ales totuşi să plece în afara ţării pentru a-şi petrece vacanţa în perioada ianuarie - octombrie a fost consi­derabil mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Bugetul unei călătorii reprezintă suma cheltuită de  români în afara ţării pe lună raportată la numărul de turişti care au plecat în străinătate în perioada ianuarie-octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO