Business Travel

Turiştii români au renunţat la rezervările early booking şi au optat pentru vacanţele de tip last-minute în România

Turiştii români au renunţat la rezervările early...

Autor: Miruna Diaconu

24.09.2020, 12:00 81

♦ Platforma Travelminit a înregistrat o creştere a rezervărilor cu 50% vara aceasta comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Pandemia a schimbat compor­ta­mentul turiştilor români, astfel că o tendinţă care a apărut vara aceas­ta a fost aceea a vacanţelor re­zer­vate pe ultima sută de metri. Conform unui studiu realizat de platforma de rezervări Travel­minit, 60% din persoanele care şi-au rezer­vat va­can­ţa prin inter­me­diul plat­for­mei au optat pentru rezer­vările de tip last-mi­nute, chiar şi cu 48 de ore înainte de înce­pe­rea vacanţei.

Perioada iulie – august era în mod normal  destinată concediilor în afara ţării, iar românii îşi rezervau aceste vacanţe chiar şi cu un an înainte pentru a putea beneficia de preţuri mai reduse. Pandemia a schimbat însă acest tip de comportament al turiştilor, care vara aceasta au optat pentru vacanţele interne de tip last-minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO