Companii

10% din Zarea, la vanzare

29.09.2004, 00:00 14

O oferta publica de vanzare pentru un pachet de 9,9% din actiunile producatorului de spumante Zarea Bucuresti, la un pret de 12.760 de lei/actiune, va fi lansata saptamana viitoare a fost lansata de o persoana fizica, Mihaela Buzatu.
Pretul cerut este de aproape doua ori si jumatate mai mare fata de cel platit de Karom Drinks pentru pachetul de 40% achizitionat la inceputul acestui an de la fostul APAPS si de trei ori mai mare fata de cel din piata. Buzatu este singurul actionar de la Zarea Bucuresti care nu are interese similare cu cele ale actionarului semnificativ Karom Drinks si care a facut chiar o oferta de preluare concurenta acestuia la momentul in care s-a produs privatizarea societatii.
"Ne mai gandim daca vom achizitiona la acest pret pentru ca mi se pare exagerat si nu reflecta valoarea reala a actiunilor", spune Emil Popescu, directorul general al Karom Drinks. Mihaela Buzatu n-a putut fi contactata pentru comentarii.
Karom Drinks, detinuta de Schloss Wachemheim din Germania,  unul dintre cei mai mari producatori mondiali de spumante, a preluat controlul companiei Zarea Bucuresti, la inceputul acestui an, in urma unei tranzactii de 900.000 de euro.
stelian.negrea@zf.ro ; vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO